Tietoa mainostajalle ›

maanantai 28. maaliskuuta 2016

Kastike kaikelle


Pääsiäinen on kalkkiviivoilla ja jääkaappi ammottaa tyhjyyttään. Muutaman päivän "lepo" teki hyvää koko perheelle. Pääsiäiseen mahtui monenlaista ateriaa, mutta perinteisin lienee ollut karitsan fileet salsa verdellä ja valkosipuliperunoilla. Salsa verde on siitä vinkeä kastike, että se sopii mielestäni niin kalalle, karitsalle kuin kesän grilliherkuillekin. Kastikkeen kauniin vihreän värin lisäksi se sisältää runsaasti vitamiineja ja maistuu herkulliselta. Valmistuskin on helppoa. Reseptejä löytyy useita, mutta tässä yksi hyvin simppeli:

- 2 ruukkua persiljaa
- 2 valkosipulin kynttä
- 2 ruukkua basilikaa
- 1 dl hyvälaatuista oliiviöljyä
- 4 rkl sitruunamehua
- 4 rkl kapriksia
- 2 rkl vettä
- mustapippuria
- 12 kpl anjovisfileitä

Laita aineet tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi seokseksi. Valmista tuli!

Keväisin terveisin, Mervi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!