Kevyt olo

Johanna Gullichenin Doris tyynyt mustan ja okran sävyisinä

marokkolainen rahi

Jippii, vihdoinkin lomalla! Ensimmäisen lomapäivän kunniaksi lähdimme miehen kanssa maleksimaan Helsinkiin. Minulla oli kovin levoton olo, sillä lomarahat häiritsivät pahasti tilini balanssia. Noin viiden tunnin shoppailukierroksen jälkeen olo on kevyt. Lomarahat ovat enää vain kaunis muisto. Erehdyin astumaan sisään Johanna Gullichenin liikkeeseen ja sorruin tietenkin hankkimaan uusia tyynynpäällisiä. Seuraavaksi askeleet johdattivat Annakadulla sijaitsevaan Dokkän liikeeseen. Liikkeessä myydään marokkolaisia ja egyptiläisiä käsityöläistuotteita. Kuolasin pitkään ihania mattoja, lyhtyjä ja tossuja. Kotiin päätyi kuitenkin vain nahkainen rahi. Alapuolella muutama kuva liikkeestä:

ruskea nahkainen rahi löytyy nyt meidän olkkarista

tunnelmaa luovia lyhtyjä ja kauniita mattoja

Ostoiloittelu ei loppunut vielä tähän, vaan löysin makuuhuoneeseen kattovalaisimen. Siitä lisää myöhemmin. Nyt ajattelin poksauttaa auki pullon kuohuvaa ja nauttia ihanasta joutilaisuudesta.
Mukavaa viikonloppua!

Mervi :)

Kommentit

  1. Ihanat Dorikset!! Täällä on kanssa lipsahtanut tyynyostokset, mökille kotiutui Saana & Olli ja kotikotiin juuri tuollainen mustavalkoinen Doris tilattuna... :D

    Kaunista on kyllä teillä! Ja ihanan näköinen myös tuo liike, varmaan saattaisin itsekin jotain löytää ;)

    VastaaPoista
  2. Poks! Tosi kiva tuo rahi - meillä oli lapsuudessa samanlainen, mutta se on valitettavasti kadonnut johonkin :-(

    VastaaPoista
  3. Oih! Tuollaista rahia olen metsästänyt vaikka miten pitkään, suunnittelin jo tilausta ulkomailta, mutta reissu pääkaupunkiin kävisi vähän halvemmaksi, kun sinne muutenkin varmasti tulee kesällä eksyttyä. Löytyikö niitä liikkeestä muissa väreissä ja mitähän se mahtoi maksaa? Tiedän sitten paljonko pitää pennosia vielä säästää. ;)

    Niin ja huomasin juuri nyt kuvasta, että ainakin valkoinen rahi näkyi myös. :) Hätähousu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raheja oli eri kokoisia, värisiä ja hintaisia. Valikoima vaihtelee sen mukaan, mitä käsityöläiset Marokossa haluavat tehdä :) Meidän rahi maksoi 96 euroa.

      Poista
  4. Kivoja löytöjä olette tehneet. Meillä oli joskus kaksikin tuollaista nahkarahia, raahattu 80-luvulla kai Turkista. Sisällä niissä oli jotain heinän tai oljen tapaista ja pinta paksua nahkaa. Heitin ne viimein vajaa kymmenen vuotta sitten roskiin, kun haisivat niin hemmetisti edelleen. En tiedä oikein mikä se haju oli, kameli? vai kamelin p***a, mutta ei niitä voinut sisällä pitää. Nämä nykyiset eivät varmaankaan haise miltään ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuija, meillä on miehen vanhempien 80-luvulla Tunisiasta tuomat rahit, eikä haise ;) eli yksilökohtaista vanhojenkin suhteen! :)

      Poista
    2. Tuijan kommentti aiheutti huutonaurukohtauksen. Ymmärrän hyvin, että rahit saivat teiltä lähteä :D
      Jos työnnän nenän kiinni rahiin ja tuoksuttelen, niin kyllä nahasta mieto lampaanviulu tuoksahtaa, mutta sitä ei kyllä muuten huomaa.

      Poista
    3. :D vai lampaanviulu, ha hah! Sen kyllä kestää, toista oli ne meidän, yak!!

      Poista
  5. Noita marokkolaisia raheja olen jo pitkään huolannut ja mun hesan reissuilla en ole tommoseen liikkeeseen törmännyt.

    Mitä rahi maksoi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rahi maksoi 96 euroa. Liikkeessä on aiemmin myyty vain egyptiläisiä tuotteita, mutta noin kuukausi sitten valikoimaan on tullut myös marokkolaisia tuotteita.

      Poista
  6. Nuo Dorikset on hankintalistalla täälläkin, ihanat tyynyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään tyynyistä tosi paljon. Kannattaa pitää listalla :)

      Poista
  7. Ihana koti teillä. toivottavasti saan linkittää blogisi omaamme. Olen kahlannut blogitekstejäsi lävitse ja ihania ideoita ja ajatuksia teillä. Meitä pääsee seuraamaan osoitteesse: http://www.kivitalourakointi.fi

    Ihanaa kessä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos! Tottakai voit linkittää. Minäpä poikkean vastavierailulla. Lämmintä kesää ja tsemppiä raksaamiseen!

      Poista
  8. Noi tyynyt on ihanat. Ajattomat ja laadukkaat. Hyviä shoppailuja oot tehnyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Joanna. Niissä kyllä sai rahalle vastinetta :)

      Poista
  9. Moikka! Täältäkin uusi lukija ilmoittautuu mukaan. Kiitos rahi- ja kauppavinkistä, pitää ehdottomasti käydä katsastamassa liike seuraavalla stadin vierailulla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa! Tulin heti vastavierailulle ja jään ehdottomasti seurailemaan :) Kauppa on minullekin uusi tuttavuus.

      Poista
  10. Minä myös hurahdin rahiin ja hommasin sen Etsyn kautta Marokosta vähän aikaa sitten.:) Haju oli hirvittävä parin ensimmäisen viikon aikana, mutta nyt se on melkein kokonaan kadonnut. Ihanasti sopii teillekin!

    Jaksuja ulkotöihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän rahit taitaa olla kaksosia ;) Jännä, että näissä raheissa vaihtelee tuoksun voimakkuus niin paljon. Hyvä juttu, että haju hävisi.

      Poista
  11. Suuret kiitokset rahivinkistä. Tänään kiikutin meillekin tuollaisen ruskean, josta olen pitkään haaveillut. Ihania tuotteita tuo kauppa pullollaan, rahejakin kolmessa koossa ja hinnat mielestäni kohtuulliset. Ihana koti muuten teillä ja mukavilta tunnutte muutenkin. Ihanaa kesän jatkoa teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ilona kauniista sanoistasi! Hauska kuulla, että vinkistä oli sinulle hyötyä :)

      Poista
  12. Ihanan kaunis koti teillä! Tilasin itselleni vastaavanmoisen rahin juuri avatusta Zoco homesta. Muuten on ihana, mutta pieni ominaishaju rahissa kyllä on. Haiseeko tämä teidän versio minkä verran?

    VastaaPoista
  13. Kiitos Kaisa! Meidän yksilö ei erityisemmin tuoksahda, mutta jos siihen laittaa nenän kiinni, niin silloin saattaa kevyesti haistaa lampaan :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit